Сторінки

неділю

Помічник для учнів 7-х класів

      Пропоную семикласникам повторити та ознайомитись з інформацією, яка стане в пригоді при виконанні творчих проектів у поточному навчальному році. 

Давайте будемо здорові! 

     Нагадую вам, що головним для кожної людини в світі є здоров’я. Саме тому розпочинати кожний творчий проект ми, як і завжди, будемо з питань, пов’язаних із здоров’ям і безпечною поведінкою. Давайте пригадаємо, як поводитись у майстерні. Повторимо інформацію про те, як зберегти своє здоров’я і не нашкодити здоров’ю однокласників. Прочитайте інформацію про основні правила внутрішнього розпорядку шкільної майстерні, загальні правила виробничої гігієни та загальні правила безпечної праці під час виконання практичних робіт, перейшовши за посиланням – «Давайте поводити себе правильно».

Неймовірний світ проектів. 

     Вам уже відомо, що створення будь-якого виробу розпочинається з добре продуманого творчого плану, який називається проектуванням. 
     Розробка проекту включає в себе важливі етапи. Пригадайте інформацію про проектну діяльність та її основні складові частини, перейшовши за наступним посиланням – «Проект та його основні етапи» а також тут - «Міні-маркетингове дослідження». 
     Нагадую, що вироби, подібні за призначенням до того, який ми будемо виготовляти, називаються моделями-аналогами. Саме ж слово «аналог» походить з грецької мови й означає подібний. З моделей-аналогів ми формуємо банк-даних творчих ідей (фото чи малюнки виробів), на основі яких виберемо базову модель, що стане основою для подальшої роботи. 
     Створюючи нові вироби, ми будемо користуватись різноманітними методами проектування. Повторіть інформацію про методи проектування, які ми застосовували в 5-6 класах, перейшовши за наступними посиланнями – «Метод фантазування» та - «Метод біоформ». 
     Новим в цьому навчальному році для нас стане «Метод фокальних об’єктів». З ним знайомимось за наступним посиланням – «Метод фокальних об’єктів». 

Графічні зображення.

    Під час виконання конструкторського етапу проекту ми використовували різні графічні зображення, а також навчились у попередні роки виконувати та читати кресленики плоских деталей. Повторити інформацію про ці важливі речі можна, перейшовши за цими посиланнями - «Графічні зображення» та «Виконання креслеників та ескізів». 
     Але іноді трапляється так, що одного зображення деталі чи виробу для виготовлення нам не вистачає. Що ж робити в такому випадку? Тут нам на допомогу приходить проеціювання. Що це таке? Як виконати зображення предметів у двох площинах? Відповіді на ці запитання читаємо, перейшовши за цим посиланням – «Графічні зображення на дві площини проекцій». 

Конструкційні матеріали.

     Як вам відомо, для виготовлення виробу потрібно обрати відповідні конструкційні матеріали, зважаючи на їх властивості. Інформацію ви можете повторити, перейшовши за посиланнями - «Види конструкційних матеріалів» та «Властивості конструкційних матеріалів». 
     За креслениками та ескізами виготовляють деталі, з яких потім складають виріб. Повторити інформацію про типи деталей та способи їх отримання вам допоможе наступне посилання - «Деталі та способи їх виготовлення». 

Технологічні операції.

     Процес виготовлення виробу можна поділити на певні етапи, які ми будемо називати виконанням технологічних операцій
     Виготовлення виробу розпочинають з розмічання, про яке дізнаємось детальніше, перейшовши за посиланням – «Технологічна операція розмічання».
     Після того, як ми виготовили деталі виробу, нам необхідно їх з’єднати між собою. Про цей процес ви дізнаєтесь, перейшовши за посиланням – «Технологічна операція з’єднання». Також часто ми використовуємо у своїй роботі термоклей. Про те, як правильно ним користуватись, дізнаємось, перейшовши за посиланням «Використання термоклею».
     Одним із завершальних і надважливих етапів у виготовленні виробу є технологічна операція оздоблення. У навколишньому світі поняття оздоблення дуже тісно пов’язане із декоративно-прикладним (ужитковим) мистецтвом. Про нього ви дізнаєтесь, скориставшись наступним посиланням – «Декоративно-прикладне (ужиткове) мистецтво». 
     На завершальному етапі проектування ми маємо з вами перевірити якість виготовленого виробу. В цьому процесі нам потрібно виконати технологічну операцію вимірювання Детальніше з цією інформацією знайомимось за посиланням – «Вимірювальні інструменти». 

Інструменти, обладнання, пристосування, техніка.

     З деталей складаються не тільки вироби, які ми виготовляємо. Деталі - є основною частиною інструментів, обладнання, пристосувань і машин. 
     Що таке машина? Як машина може рухатись? Про це ви дізнаєтесь, перейшовши за наступним посиланням – «Механізми перетворення і передачі руху». 

А зараз переходимо до проектів, які ми обрали для виконання в поточному навчальному році. 

2020-2021 навчальний рік

"Творчі проекти"

 

Немає коментарів:

Дописати коментар