Сторінки

неділю

Проеціювання

     Графічне зображення складається з ліній, штрихів, точок і виконується олівцем або кульковою ручкою. Основними графічними зображеннями є креслення та ескіз. 
     Креслення деталі виконується за допомогою креслярських інструментів на папері. На креслені також є багато відомостей, необхідних для виготовлення виробу та контролю над процесом виконання роботи. 
     Ескіз – виконується спрощено - від руки, без застосування креслярських інструментів, але з дотриманням пропорцій між частинами виробу (деталі). 
     Клаузура — це графічний документ, у якому відображено основну ідею проекту у вигляді графічного зображення майбутнього виробу з прорисовкою окремих його складових, розміщено записи основних ідей проекту тощо. 
     Щоб креслення були зручними для зберігання і користування, їх виконують на аркушах паперу певного розміру. Розміри аркуша креслярського паперу називають форматом
Для виконання креслень застосовують лінії різної товщини й начерку. 
     На креслення наносять розміри. Розрізняють лінійні й кутові розміри. 
     Лінійні розміри характеризують довжину, ширину, товщину, висоту, діаметр або радіус виробу. Лінійні розміри на кресленнях проставляють у міліметрах, але позначення одиниць вимірювання не наносять. 
     Кутовий розмір характеризує величину кута. Кутові розміри зазначають у градусах, позначаючи одиниці вимірювання. 
     Числове значення на горизонтальних розмірних лініях наносять зверху над лінією, а на вертикальних розмірних лініях – зліва. 
      Для виготовлення складніших виробів, які необхідно показувати як об'ємні зображення, однієї проекції недостатньо. 
     Проеціювання - це побудова зображення предмета на площині з допомогою уявних променів. Утворене методом проеціювання зображення предмета на площині називають проекцією. Площину, на якій одержують проекцію, називають площиною проекції. 
     Вигляд - це зображення повернутої до спостерігача частини предмета. 
     Проекції, що дають уявлення про видимі частини поверхонь предметів, називають виглядами
     На фронтальній площині (V) розміщується вигляд спереду, на горизонтальній (Н) - вигляд зверху, на профільній (\У) - вигляд зліва. 

Немає коментарів:

Дописати коментар