Сторінки

суботу

Нове життя старим речам (9 клас)

      Творчий проект "Нове життя старим речам"


     Перед початком роботи над проектом прошу пригадати основні правила техніки безпеки та алгоритм роботи у нашій майстерні. Для цього необхідно перейти сюди - "Правила безпечної праці".
     Наступним кроком прошу пригадати інформацію про те, що таке творчий проект та про те, з яких етапів він складається. Для цього переходимо сюди - "Про проекти". Також зверніть увагу на інформацію про моделі-аналоги. І не забувайте про визначення "моделей":
  
     Звертаю вашу увагу на те, що виконання творчого проекту в 9-му класі буде дещо відрізнятись від минулих років. Адже саме в цьому році ми з вами будемо навчатись створювати проектну документацію, яка супроводжує кожен творчий проект і є його невід'ємною частино. Впевнений, що ця інформація обов'язково знадобиться вам у майбутньому дорослому житті. А зараз приступаємо до виконання творчого проекту

"Нове життя - старим речам" 

Організаційно-підготовчий етап виконання проекту


     1. Для початку повторимо про технології, проекти та інформацію:





     2. Наступним кроком нам потрібно провести міні-маркетингове дослідження. Для цього, спираючись на власні знання та опитування друзів і знайомих, досліди необхідність в твоєму виробі та дай у зошиті відповіді на запитання:
- Для кого або для чого я буду виконувати цей проект?
- Які матеріали я можу використати для втілення проекту?
- Які технології я буду використовувати під час виготовлення виробу?
- Яким повинен бути мій майбутній виріб? (красивий, оригінальний, міцний і так далі...).1
     3. Повтори (фантазування, біоформ, фокальних об'єктів, комбінаторика) та отримай нову інформацію (біоніка) про методи проектування.
 
1
    4. Використовуючи різноманітні джерела інформації, знайди декілька малюнків, на яких зображені вироби, що подібні до твого. Інакшими словами - створи свій власний банк-даних виробів аналогів.
     5. Виконай завдання:

Конструкторський етап виконання проекту

     1. Зверни увагу:
     Клаузура – це великий аркуш паперу, на якому презентовані різноманітні варіанти майбутнього виробу в загальному вигляді, з прорисовкою окремих частин чи деталей.
     Аркуш із клаузурою по­винен мати завершену композицію стосовно виробу чи проекту в цілому. Під час такої роботи можна застосовувати будь-які зобра­жувальні засоби – від власноруч виконаних малюнків та ескізів до кольорових і скопійованих зображень.
    2. Перед виконанням клаузури пригадай наступну інформацію:







     3. Виконай завдання:



     4. А зараз приступаємо до створення клаузури. Візьми чистий аркуш - намалюй, накресли і запиши усі свої ідеї.
     5. З яких матеріалів ти будеш виготовити виріб? Зверни увагу на інформацію та запиши перелік конструкційних матеріалів на клаузурі. 


     6. Які інструменти та обладання тобі потрібне для виконання технологічних операцій? Подумай та запиши їх назви на клаузурі.  
     7. Зверни увагу на інформацію про автоматизацію виробництва:

Технологічний етап виконання проекту

     1. Зверни увагу:








     2. Склади технологічну картку для виготовлення виробу.
     3. Дотримуючись технологічної картки, заверши технологічний етап виконання проекту. Після цього виклади фото свого виробу на "Електронній дошці". Не забудь написати своє прізвище, ім'я та паралель класу.
1

Додаткова інформація

Заключний етап виконання проекту

     1. Зверни увагу:
     2. Виконай завдіння:



     3. Оформи результати виконання проекту згідно зразка. Документація може бути виконана в зошиті, на окремих стандартних листочках або з допомогою персонального комп'ютера (друкований варіант чи електронна презентація).
      Переглянути зразок виконання документації по проекту у відповідні терміни ти зможеш тут - "Зразок звіту по проекту" або отримаєш його у вчителя.

Ось і все - ми завершили виконання творчого проекту "Нове життя старим речам". Вітаю усіх! Результати нашої роботи можна переглянути на електронній дошці оголошень.

4 коментарі:

  1. Дякую за такий необхідний та змістовний матеріал. Міцного Вам здоров`я, творчості та натхнення

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Запрошую відвідати оновлений проект за новою адресою, вказаною на головній сторінці блогу.

      Видалити
  2. Дякую за необхідний та змістовний матеріал. Міцного Вам здоров`я, творчого натхнення

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Запрошую відвідати оновлений проект за новою адресою, вказаною на головній сторінці блогу.

      Видалити