Сторінки

пʼятницю

Проектна діяльність

     У 5-му класі ми говорили про, що виготовлення кожного виробу можна по праву назвати виконанням творчого проекту. Отож, пригадайте, що таке проект, переглянувши наступну інформацію. 


     Організаційно-підготовчий етап проектування включає в себе: планування, визначення завдання (вибір виробу) для виготовлення, міні-маркетингове дослідження на предмет потреби у виробі, створення банку ідей, формулювання вимог до виробу. 
     Орієнтовні вимоги до майбутнього виробу: функціональність, зручність у користуванні, довговічність, безпечність, естетичність, наявність оздоблення, відповідність традиціям, мала вартість, оригінальність конструкції, оригінальність форми, міцність конструкції, простота конструкції.
     Під час виконання конструкторського етапу проектування створюють власні ідеї, змінюючи конструкцію виробу, матеріали, форму, кольорове оформлення та інші властивості моделі-аналогу; обирають остаточно варіант конструкції, форму та кольори; розробляють необхідні зображення виробу (ескізи, кресленики, викрійки); розробляють зображення для майбутнього оздоблення виробу; визначають розміри та кількість заготовок. 
      Під час виконання технологічного етапу проектування виготовляють виріб відповідно до складеного плану, зображень, технологічної послідовності. Для його виконання потрібно скласти технологічну послідовність виготовлення виробу. 
       Останній етап виконання проекту – заключний. Під час його виконання ми випробовуємо виріб та пишемо висновок, в якому проводимо аналіз того, що вийшло, а що ні. 
Також на цьому етапі ми проводимо певні економічні розрахунки та презентуємо свій проект.

Немає коментарів:

Дописати коментар